(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Bramboračka podle hrníčkové kuchařky trochu jinak
Potřebné ingredience
1 mrkev
1 petržel
1/4 celer
kousek květáku, pórku a zelí
4 brambory
3 stroužky česneku
2 lžíce sušených, mražených nebo čerstvých hub
2 lžíce tuku
3 lžíce hladké mouky
majoránka, kmín, sůl
Postup přípravy
Uvádím trochu jiný postup než je v hrníčkové kuchařce. Nedalo mi abych ten recept sem nenapsala, protože naší rodině moc chutná:-)
Do hrnce dáme olej (sádlo), na kostečky nakrájenou slaninu, cibulku, zpěníme a zasypeme hladkou moukou. Uděláme zásmažku, rozředíme a povaříme. Do takto "zasmažené vody" dáme na kostečky nakrájenou zeleninu, brambory, nastrouhané zelí a houby. Používám mražené nebo čerstvé (sušené se musí nejprve namočit). Přidáme sůl, vegetu, kmín, prolisovaný česnek (množství záleží na chuti) Já česnek nedávám, manžel si do polévky dává trochu octa. Jakmile jsou brambory měkké, přidáme pórek, majoránku a petrželku. Necháme dojít.
Množství a poměr surovin samozřejmě záleží na Vaší chuti a množství, v jakém vaříte.
Do hrnce dáme olej (sádlo), na kostečky nakrájenou slaninu, cibulku, zpěníme a zasypeme hladkou moukou. Uděláme zásmažku, rozředíme a povaříme. Do takto "zasmažené vody" dáme na kostečky nakrájenou zeleninu, brambory, nastrouhané zelí a houby. Používám mražené nebo čerstvé (sušené se musí nejprve namočit). Přidáme sůl, vegetu, kmín, prolisovaný česnek (množství záleží na chuti) Já česnek nedávám, manžel si do polévky dává trochu octa. Jakmile jsou brambory měkké, přidáme pórek, majoránku a petrželku. Necháme dojít.
Množství a poměr surovin samozřejmě záleží na Vaší chuti a množství, v jakém vaříte.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé